Finalitza la primera sessió

13:35 Es reprèn el judici després de la pausa per la valoració de les prèvies.

– Els jutges no accepten les prèvies de la defensa. Tot es valorarà durant el judici.

– Comencen les declaracions de totes les imputades. Es realitzen preguntes per part de les quatre acusacions: Fiscalia, Generalitat, Parlament i Manos Limpias.

– La Fiscalia pregunta sobretot sobre la identificació de les encausades; sobre qüestions que fan referència a l’acció col·lectiva: com i quan van conèixer la convocatòria, si es coneixien entre elles abans del 15 de juny, quins eren els objectius de l’acció; i sobre actes delictius concrets i individuals. Manos Limpias segueix la mateixa línia i aprofita per incloure diversos elements il·lustratius d’un suposat ambient d’aldarulls durant les seves preguntes. La Generalitat i el Parlament secunden a la Fiscalia i Manos Limpias.

-Les preguntes intenten recrear un escenari d’aldarulls que no es correspon a l’acció de desobediència que va tenir lloc el 15 de Juliol. Manos Limpias insisteix tota l’estona en denominar “barricades” els bloquejos de les portes per part de totes les que vam estar al Parlament.

– Dinou de les imputades són cridades a declarar. Totes decideixen no respondre a les preguntes de les parts de l’acusació. La vintena persona imputada no és present.

14:30 S’acaba la sessió. El judici continua demà, dimarts, a les 10:00.

Deixa un comentari