Manifest abril 2015: La força de totes, la seva llibertat

[CAT/CAST]

El judici contra vint persones per la mobilització “Aturem el Parlament” finalment ha acabat amb una sentència de tres anys de presó per a vuit de les encausades. Una condemna que es basa en establir com a crim el fet de protestar. Tal com recull la pròpia sentència, no se les condemna pel que van fer -accions típiques de qualsevol manifestació com cridar, aixecar les mans, aguantar una pancarta, etc., sinó per ser-hi. Aquest fet suposa un pas més en l’augment repressiu que estem patint des de l’arribada de la crisi. La crisis econòmica, que ells mateixos van crear, no només ha servit per intensificar l’explotació que patim dia a dia les classes populars, sinó que, a més, ha augmentat el control i la repressió contra qui gosa oposar-s’hi. La sentència demostra la separació tan fina o inexistent que hi ha entre la classe política i el poder judicial. El que fa és apuntalar la política repressiva del govern en la línia de la reforma del codi penal o la llei mordassa. L’augment de les desigualtats socials ha fet que el conflicte al carrer s’aguditzi. I no tant sols això, sinó que col·loca la figura del polític com a intocable, per damunt del dret a expressió i manifestació.

La sentència té un clar component polític a més de venjatiu. És l’únic cas en què la Generalitat i el Parlament de Catalunya s’han personat com acusació particular, a diferència de les moltes causes per corrupció obertes els darrers anys que han saquejat les arques públiques. És evident doncs, que es busca obtenir uns caps de turc que paguin la gosadia de protestar contra les retallades, anant a l’origen del problema. La classe política no ens representa. No ho fa perquè només serveix els seus interessos, els de la classe dominant, els de les empreses que s’enriqueixen amb les seves privatitzacions, una classe política al servei del capital.

La política que es construïa des del moviment 15M, que va voler lluitar contra les retallades, és la que se segueix gestant, encara avui, en molts barris i pobles. Aquella que es construeix des de la base, sense jerarquies ni representants. Del poble i per al poble. Ens preguntem quin paper jugarien les formacions que defensen consignes semblants en el contxet actual.

Però la nostra convicció continua ferma malgrat el cops rebuts. Sabem que, tant des del govern com des de qualsevol òrgan de poder, seguiran intentant explotar-nos més, controlar-nos més, enriquir-se més. Però no volem seguir sent espectadors submissos i passius. La lluita al carrer ha fet possible aturar milers de desnonaments, crear una forta consciència de lluita per l’educació i la sanitat pública i fins hi tot, vèncer el poder, amb casos com Gamonal o Can Vies. Aquest és el camí que creiem hem d’emprendre per aturar l’entrada a presó, no només de les vuit companyes, sinó de totes les persones que avui s’enfronten a casos repressius per lluitar.

Jo també estava al Parlament! …i ho tornaria a fer!

 

[CASTELLÀ]

La fuerza de todas, su libertad

El juicio contra las veinte personas por la movilización “Aturem el Parlament” finalmente ha terminado con una sentencia de tres años de prisión para las ocho encausadas. Una condena que se basa en establecer como crimen el hecho de protestar. Tal y como recoge la sentencia, no se las condena por lo que hicieron, sino por estar ahí. Este hecho supone un paso más en el aumento represivo que estamos sufriendo desde la llegada de la crisis. La crisis económica, que ellos mismos crearon, no solo ha servido para intensificar la explotación que sufrimos día a día las clases populares, sino que, además, ha aumentado el control y la represión contra quien decide oponerse a ella.

La sentencia demuestra la separación tan fina o inexistente que hay entre la clase política y el poder judicial. Lo que hace es apuntalar la política represiva del gobierno en la línea de la reforma del código penal y la ley mordaza. El aumento de las desigualdades sociales ha hecho que el conflicto en la calle se agudice. No solo eso, sino que coloca la figura del político como intocable, por encima del derecho de expresión y manifestación.

La sentencia tiene un claro componente político además de vengativo. Es el único caso en que la Generalitat y el Parlament de Catalunya se han personado como acusación particular, a diferencia de las muchas causas de corrupción abiertas los últimos años que han saqueado las arcas públicas. Es evidente pues, que se busca obtener unas cabezas de turco que paguen el atrevimiento de protestar contras los recortes, yendo al origen del problema. La clase política no nos representa. No lo hace porqué solo sirve a sus intereses, a los de la clase dominante, los de las empresas que se enriquecen con sus privatizaciones, un clase política al servicio del capital.

La política que se construía des de el movimiento 15M, que quiso luchar contra los recortes, es la que se sigue gestando, aun hoy, en muchos barrios y pueblos. Aquella que se constituye des de la base, sin jerarquías ni representantes. Del pueblo y para el pueblo. Nos preguntamos qué papel jugarían las formaciones que defienden consignas parecidas en el contexto actual.

Pero nuestra convicción sigue firme a pesar de los golpes recibidos. Sabemos que, tanto des de el gobierno como des de cualquier órgano de poder, seguirán intentando explotarnos más, controlarnos más, enriquecerse más. Pero no queremos seguir siendo espectadoras sumisas y pasivas. La lucha en la calle ha hecho posible parar miles de desahucios, crear una fuerte conciencia de lucha por la educación y la sanidad pública e incluso, vencer al poder, como el caso de Gamonal o Can Vies.

Este es el camino que creemos que tenemos que emprender para parar la entrada en prisión de no sólo las ocho compañeras, sino de todas las personas que hoy se enfrentan a casos represivos por luchas. ¡Yo también estaba en el Parlament… y lo volvería ha hacer!

¡Yo también estaba en el Parlament… y lo volvería ha hacer!

 

1 comments

Deixa un comentari