Arriben les notificacions d’ingrés a presó

Actualització del cas: Arriben les notificacions d’ingrés a presó en 10 dies a les 8 companyes condemnades pel Tribunal Suprem.

4/05/2015

Versión en castellano

Des del crit d’alarma que vam expressar el passat dijous dia 30 d’abril i fins a dia d’avui, la situació i el procés que estan vivint les nostres 8 companyes condemnades i la nostra com a grup de suport són difícils i complexos.

Com es ben sabut, les nostres companyes van ser absoltes per l’Audiència Nacional però a causa del recurs presentat al Tibunal Surpem 8 vàren ser condemnades a tres anys de presó.

Aquest passat dijous les advocades, rebien les comunicacions d’ingrés a presó en un marge de 10 dies per a les 8 persones condemnades pel Tribunal Surpem. En aquestes comunicacions s’indica que les notificacions d’ingrés s’han d’entregar personalment a cadascuna de les nostres vuit companyes, és a dir, que el plaç de 10 dies per ingressar a presó començarà a comptar a partir de l’arribada de les notificacions personals, que es que preveu que es produeixi al llarg d’aquesta setmana. És molt probable, doncs, que les notificacions siguin entregades en dies diferents, la qual cosa comportaria diferents límits d’ingrés a presó.

Així doncs, tot i la urgència i gravetat de la situació, no és del tot cert que l’entrada a presó sigui imminent. A partir de la comunicació a les advocades, la vida de les companyes depèn dels tempos judicials: de la burocràcia i de les resolucions dels recursos judicials, els terminis de les quals no podem preveure.

D’altra banda, durant aquesta setmana es presentarà la demanda d’indult a l’Audiència Nacional. Aquesta demanda pot deturar l’entrada a presó, si així ho decideix l’Audiència, a l’espera de la resolució de l’indult al Consell de Ministres. Així doncs, l’entrada a presó es podria produir en un plaç de dues setmanes, vàries setmanes o mesos o, inclús, més d’un any.

L’indult que es demanarà, fruit d’un debat col·lectiu entre les condemnades, serà a la totalitat de la codemna, per a totes les persones condemnades i per raons polítiques. En els propers dies l’assemblea de suport emetrem un comunicat explicant-ne els detalls i el nostre posicionament. El procés pel que s’ha decidit demanar l’indult a la totalitat i per totes les condemnades ha estat complex i volem compartir les nostres reflexions al respecte.

Tot i la incertesa sobre la llibertat de les companyes, no volem transmetre només un missatge d’alarma: hi han diferents escenaris possibles que s’aniran albirant en els propers dies. Tampoc no volem restar importància al fet de que la vida de les 8 persones implicades i el seu entorn està condicionada des d’ara mateix per aquesta incertesa.

Ara és el moment de preparar-nos pel que pugui succeir; resteu atentes a noves informacions i convocatòries. Ara més que mai, la seva llibertat és la nostra.

Força_totes_llibertat

Entre la incertidumbre y la burocracia, seguimos libres, seguimos en la calle

Desde el grito de alarma que expresamos el pasado jueves 30 de abril y hasta el día de hoy, la situación y el proceso que están viviendo nuestras 8 compañeras condenadas, así como la nuestra como grupo de apoyo, son difíciles y complejos.

Como ya se sabe, nuestras compañeras fueron absueltas por la Audiencia Nacional, pero a causa del recurso presentado al Tribunal Supremo, 8 de ellas fueron condenadas a 3 años de prisión.

Este pasado jueves las abogadas recibieron las comunicaciones de ingreso en prisión en el plazo de 10 días para las 8 personas condenadas por el Tribunal Supremo. En estas comunicaciones se indica que las notificaciones de ingreso deben ser entregadas personalmente a cada una de nuestras 8 compañeras. El plazo de 10 días para ingresar en prisión empezará a contar a partir de la llegada de estas notificaciones personales, que se preve a lo largo de esta semana. Es muy probable, por lo tanto, que las notificaciones sean entregadas en distintas fechas, lo cual comportaría diferentes fechas límites para la entrada en la cárcel.

A pesar de la urgencia y gravedad de la situación, no es del todo cierto que la entrada sea inminente. Sin embargo, a partir de a comunicación a las abogadas, la vida de las compañeras depende de los tempos judiciales: de la burocracia y de la resolución de los recursos judiciales, cuyos plazos no podemos prever.

Por otro lado, durante esta semana se presentará la petición de indulto a la Audiencia Nacional. Esta petición puede detener la entrada en prisión, si así lo decide la Audiencia, a la espera de la resolución del indulto por parte del Consejo de Ministros. De modo que la entrada en prisión podría producirse en un plazo de dos semanas, varias semanas, meses o incluso más de un año.

El indulto que se pedirá, fruto de un debate colectivo entre las condenadas, será a la totalidad de la condena, para todas las personas condenadas y por razones políticas. En los próximos días, desde la asamblea de apoyo, emitiremos un comunicado explicando los detalles y nuestro posicionamiento. El proceso por el cual se ha decidido pedir el indulto a la totalidad y para todas las personas condenadas ha sido complejo y queremos compartir nuestras reflexiones al respecto.

A pesar de la incertidumbre sobre la libertad de las compañeras, no queremos transmitir únicamente un mensaje de alarma: hay distintos escenarios posibles que se irán atisbando en los próximos días. Tampoco queremos restar importancia al hecho de que la vida de las 8 personas implicadas y su entorno está condicionada desde ahora mismo por esta incertidumbre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s