Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament

RODA DE PREMSA:

Presentació de l’Assemblea de Familiars

per la Llibertat de les persones encausades del Parlament

 

. Anunciaran la setmana de mobilitzacions contra la sentència condemnatòria

. Intervindran familiars, l’advocada Laia Serra, Jaume Botey i Gabriela Serra

 

El proper dijous 9 d’abril, a les 11h, es presentarà l’Assemblea de Familiars per la llibertat de les persones encausades del Parlament, al local de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Al mateix temps, s’anunciaran les jornades de lluita estatals en solidaritat amb les persones condemnades.

 

Arran de la sentència del Tribunal Suprem que condemna a tres anys de presó vuit de les persones encausades per la protesta Aturem el Parlament de 2011, s’ha formalitzat l’Assemblea de Familiars per la llibertat de les persones encausades pels fets del Parlament. L’Assemblea vol posar de manifest el seu rebuig a una sentència que posa en perill un dret tan fonamental com la llibertat d’expressió i que criminalitza el dret a manifestar-se, creant un greu precedent judicial.

 

Alhora, els familiars anunciaran la setmana de mobilitzacions contra la sentència a nivell estatal. Entre dissabte 11 d’abril i diumenge 19, diversos col·lectius d’arreu de l’Estat espanyol han organitzat accions en solidaritat amb les persones condemnades. A Barcelona, la setmana de lluita clourà amb una cadena humana per encerclar el Parlament.

 

A la roda de premsa intervindran alguns dels familiars, l’advocada Laia Serra, que informarà sobre la situació judicial actual i els passos a seguir, així com els activistes Jaume Botey i Gabriela Serra.

 


Roda de premsa

Dia: Dijous 9 d’abril
Hora: 11h
Lloc: FAVB C/d’Obradors, número 6-10, baixos 08002 (Barri Gòtic- Barcelona)
Telèfon de contacte: 622133390

 

COMUNICAT:

[CAT/CAST]

Un grup de familiars, de les persones condemnades a 3 anys de presó per haver participat en la manifestació del Parlament el 15 de juny de 2011, hem decidit crear l’Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament.

Com a assemblea volem manifestar la nostra sorpresa i rebuig a una sentència que posa en perill un dret tan fonamental com és la llibertat d’expressió. El 15 de juny de 2011 els nostres familiars van assistir, com moltes altres persones, a una concentració per manifestar el seu desacord amb la política de les brutals retallades socials que aquell dia anava a aprovar el Parlament. Van fer sentir la seva veu, pacíficament, sense agredir ningú com ha reconegut la mateixa sentència, i per això, només per això, pel simple fet de manifestar-se, el Tribunal Suprem ha anul·lat la absolució de l’Audiència Nacional i els ha condemnat, aplicant de manera excepcional la llei amb una sentència clarament política.

Entenem que aquesta resolució judicial causa un greu precedent perquè criminalitza el dret a participar en un acte legítimament democràtic, com és una manifestació. Ja no ens podrem manifestar sense el risc d’anar a presó?

Per això, des de l’Assemblea animem a la població a sumar-se a totes les mobilitzacions que es convoquin en el futur, per posar fre a la politització que estan vivint les instàncies judicials, i per exigir la llibertat dels nostres familiars.

Estem orgulloses dels nostres fills i filles, de la seva voluntat de millorar el món en el que vivim i no deixarem que entrin a la presó.

Avui son els nostres familiars, demà poden ser els vostres!

Facebook: Assemblea Familiars Llibertat Persones Encausades

Twitter: @fparlament

Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament

[CASTELLÀ]

Un grupo de familiares, de las personas condenadas a 3 años de prisión por haber participado en la manifestación del Parlamento el 15 de junio de 2011, hemos decidido crear la Asamblea de Familiares por la Libertad de las personas encausadas del Parlament.

Como asamblea queremos manifestar nuestra sorpresa y rechazo a una sentencia que pone en peligro un derecho tan fundamental como es la libertad de expresión. El 15 de junio de 2011 nuestros familiares asistieron, como muchas otras personas, a una concentración para manifestar su desacuerdo con la política de los brutales recortes sociales que ese día iba a aprobar el Parlament. Hicieron sentir su voz, pacíficamente, sin agredir a nadie como ha reconocido la propia sentencia, y por eso, sólo por eso, por el simple hecho de manifestarse, el Tribunal Supremo ha anulado la absolución la Audiencia Nacional y los ha condenado, aplicando de manera excepcional la ley con una sentencia claramente política.

Entendemos que esta resolución judicial causa un grave precedente porque criminaliza el derecho a participar en un acto legítimamente democrático, como es una manifestación. ¿Ya no nos podremos manifestar sin el riesgo de ir a prisión?

Por ello, desde la Asamblea animamos a la población a sumarse a todas las movilizaciones que se convoquen en el futuro, para poner freno a la politización que están viviendo las instancias judiciales, y para exigir la libertad de nuestros familiares.

Estamos orgullosas de nuestros hijos, de su voluntad de mejorar el mundo en el que vivimos y no dejaremos que entren en prisión.

¡Hoy son nuestros familiares, mañana pueden ser vuestros!

Facebook: Assemblea Familiars Llibertat Persones Encausades

Twitter: @fparlament

Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s