Informació sobre el cas i actualitzacions

El perquè d’aquest bloc

El dia 15 de juny de 2011 milers de persones es concentraren a les portes del Parc de la Ciutadella de Barcelona per a manifestar la seva disconformitat amb uns pressupostos profundament antisocials que, aquell mateix dia, es votaven al Parlament de Catalunya. La convocatòria fou una decisió presa a partir d’un debat públic, obert, transparent i horitzontal a les multitudinàries assemblees de llavors.
.
La repressió cap a la gran mobilització d’aquell dia començà quan els Mossos d’Esquadra realitzaren 20 detencions aleatòries durant la primera setmana d’octubre del mateix any 2011. Cadascuna de les detingudes fou tancada durant hores a diferents calabossos dels Mossos d’Esquadra amb el motiu de citar-les a declarar a l’Audiència Nacional de Madrid.
.
Després de gairebé 2 anys i mig de les detencions, entre els dies 31 de març i 3 d’abril; el 25 d’abril i el 5 de maig del 2014 es va celebrar el judici a l’Audiència Nacional de Madrid, concretament a San Fernando de Henares, un poble del nord-est de la Comunitat de Madrid. Es demanaven entre 3 i 8 anys de presó a cada una de les 20 encausades, sent parts de l’acusació la Fiscalia, el Parlament de Catalunya, la Generalitat i Manos Limpias.
Uns mesos després, a principis de juliol del mateix any, l’Audiència Nacional resolia l’absolució de les encausades.
Davant aquesta sentència, un  recurs interposat per la Fiscalia, el Parlament, la Generalitat i Manos Limpias va portar el 18 de febrer de 2015 a una nova vista del cas, aquest cop davant del Tribunal Suprem. I aquest cop, el Tribunal Suprem ha resolt, el 17 de març de 2015 (aviat farà 4 anys dels fets), anul·lar l’absolució de 8 de les encausades i condemnar-les a tres anys de presó.
.
Aquest bloc pretén donar a conèixer el cas i donar suport a les companyes que estan patint de forma directa aquest procés de repressió política i judicial. Hi trobaràs informació directa sobre el cas, convocatòries, materials per difondre  i altres eines per mostrar el teu suport.
.
 .
El #15J totes érem al Parlament, les nostres companyes no estan soles!
.
També ens pots trobar a:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s