Finalitza presentació de les prèvies al judici

12:00 Després de les prèvies presentades per les advocades i advocats de la defensa, la Fiscalia de l’Estat, els advocats representants de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i el sindicat Manos Limpias fan les seves intervencions.

– Front les argumentacions contra les proves visuals, la Fiscalia defensa que les acusades van comptar amb assessoria legal. Els vídeos són la prova principal. La seva impugnació es basa en la verosimilitut, no en si són lícits, la qual cosa s’ha de resoldre durant al judici.

– Davant l’argument de què el Parlament no és legítim com a part de l’acusació perquè la denúncia s’hauria d’aprovar en ple (perquè al Parlament tots els parlamentaris són representants), la Fiscalia replica que el president de la Generalitat (Artur Mas) i la presidenta del parlament (Núria De Gispert) poden presentar denúncia sense l’aprovació del ple.

– L’advocat que representa el Parlament també assenyala que va haver-hi acord polític i jurídic per la presentació de la denúncia.

– El sindicat Manos Limpias defensa la seva participació i declara que són legítims.

– L’advocat de la Generalitat justifica la seva denúncia perquè es va impedir que el president de la Generalitat i la consellera Núria de Gispert anessin a treballar. La seva acusació cau només en quatre de les persones imputades, que són les que presuntament ho van impedir de “forma real”.

12:30 Es fa una pausa perquè els jutges valorin les prèvies a porta tancada. Després sabrem si el judici continua avui o demà.

Deixa un comentari