Primera part del judici

Aquest matí, concretament a les 10:28, ha començat el judici a l’Audiència Nacional contra les 20 persones acusades pel bloqueig al Parlament de Catalunya el 15 de juny del 2011.

En primer lloc les advocades de la defensa han presentat diferents impugnacions:

– Contra l’acusació per part del sindicat Manos Limpias, per no ser part perjudicada dels fets delictius dels quals acusa i per fer-ho amb interessos polítics, no jurídics.

– Contra la Generalitat de Catalunya com a part de l’acusació: no és part perjudicada del delicte contra les institucions de l’Estat del qual acusa.

– Les proves de l’acusació presenten diverses irregularitats. Es va perdre la custòdia judicial dels vídeos durant 4 mesos; alguns vídeos són del Youtube i no hi ha garantia de no-manipulació; tot i que la defensa va demanar els originals, aquests no es van presentar. Es van realitzar sessions fotogràfiques il·legals on es va obligar a les acusades a posar-se orelles i gorres.

– Les identificacions de les acusades es van produir vulnerant drets fonamentals contra la intimitat. Es van utilitzar per això fitxers il·legals.

– Es va qüestionar la competència de l’Audiència Nacional en aquest judici.

– Es va argumentar que els fets que descriu la fiscalia són constitutius de faltes, no de delictes. Al darrere hi ha interessos polítics.

– Es va recordar les detencions a la Ciutat de la Justícia quan algunes imputades anaven a presentar-se davant el jutge. Es va desplegar un ampli dispositiu amb anti-avalots sobre el qual encara no s’han depurat responsabilitats.

Es fa una pausa a les 11:46.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s