Tercer dia de judici: apunts primera part

PRIMERA PART JUDICI dia 2 d’abril: Inici 10.30h
Comencen les declaracions del judici per vídeo conferència.
– Ana Isabel Marcos, diputada de CIU, declara que va intentar entrar per una altra porta, no la principal. Va aparcar en un pàrquing que els hi van dir que anessin i després a peu. No recorda exactament el carrer, va veure molta gent. Diu que estaven amb actitud agressiva, que tot estava molt brut, que la van agafar del braç dret, que en aquell moment li van dir que li farien fotos, que recorda qui li va fer fotos però no qui la va agafar pel braç. La persona que li va fer les fotos tenia un braçalet de premsa. La van deixar anar i se’n va anar pel mateix carrer que havia entrat, que allà hi havia una patrulla de la Guàrdia Urbana. La van portar al zoo, en un magatzem de menjar d’animals del zoo, eren les 8.30h. Que amb els nervis i sense haver esmorzat va desmaiar-se i la va atendre un metge que hi ha en el Parlament. Li van donar una pastilla perquè segons ella es tractava d’una crisi d’ansietat, però no té informe mèdic. Diu que va estar un mes prenent pastilles ansiolítiques. Li pregunten si demana danys i prejudicis i diu que no. La defensa es queixa de les traduccions.
Meritxell Roger i Mila Fernández, eren les dues que l’acompanyaven. Ara és el torn dels advocats del Parlament i Generalitat: Marcos declara que van utilitzar força i intimidació per no deixar-la entrar. Li demanen que com és que no la van portar a un centre mèdic quan es va desmaiar, ella diu que l’únic que volia era arribar al Parlament i complir el seu deure com a ciutadana. La van avisar per una roda de reconeixement des de Mossos.
Ara és el torn de la defensa: si les fotos que li van ensenyar corresponien als fets, si eren fotos o vídeos, etc. Ella diu que no sap concretar, que no recorda. 
– El segon en declarar és Josep Maria LLop i Rigol, Vicepresident de la comissió d’afers exteriors i alhora diputat. Declara que va anar amb cotxe oficial del Parlament, que van entrar per Wellington i que es troba amb gran quantitat de gent, que truca al Turull i que van els dos caminant del braç amb un parell de funcionaris darrere. Els para un grup de gent: Turull exclama: “no veis que es invidente?”; la gent contesta: “sois convergentes y os vamos matar”. Descriu una noia físicament, encara que no explica com coneix aquesta descripció. Diu que sent por però que el deure els dóna força. Entren en el cotxe d’Artur Mas. Diu que en un moment noten cops al cotxe, s’imagina que el podrien haver bolcat, i llavors van a la comissaria de carrer Bolivia, allà s’ajunten moltes parlamentàries i decideixen que la sessió es celebrarà passi el que passi. Va arribar entre les 10.20 i 11.45, no pot assegurar quan. Diu que hi va haver alteració l’ordre del dia de la sessió parlamentària, que van passar directament als pressupostos. Declara que no li van tirar cap objecte, cap líquid. 
El posen un vídeo perquè reconegui el soroll. El reconeix. Diu que pot reconèixer mitjançant diferents sons si es troba o no en una situació de perill.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s