Segona part, segona sessió (1 d’abril)

Segona part dia 1 d’abril

Es reprén la sessió després d’una petita pausa, a les 13:00

[Durant aquesta segona part, les preguntes es centren molt en el procés d’identificacions de les persones que finalment han estat detingudes i encausades]

Continuen declarant mossos d’esquadra per vídeo-conferència.

Al mosso que declara ara, li pregunten com pot ser que identifiquin algú sense tenir antecedents. Ell no respon, diu que si li demanen específicament que expliqui cada cas com l’han identificat que no respondrà. Que hi ha moltes coses i que en definitiva l’important és l’atestat.

Sobre l’elaboració i recopilació de la informació es reitera en què hi ha molt de treball policial al darrere i que les gestions policials no van quedar documentades. Que no poden descriure cap procés concret. Fins i tot no saben qui els hi va donar els drets d’imatge de la TV3, televisió autonòmica catalana.

Alhora tota pregunta sobre recull d’informació acaba sent eludida i vinculada amb la informació que suposadament han rebut per part de “familiars, amics, companys, parelles, etc.”

Es confirma que hi ha 46 persones descrites en els atestats. La defensa pregunta per si hi podria haver divergències, confusions entre les identificacions.

Pregunten si sempre que hi ha manifestacions fan aquestes investigacions, responen que no.

Fitxers policials, diuen que les ressenyes fotogràfiques de les detingudes van ser ordenades pel jutge instructor, que va demanar ressenya amplia per identificar persones.

Demanen sobre la forma de detenir, que va ser sortint de casa, de la feina, etc. Contesta que no recorda si això va ser ordre del jutge o no.

Sobre les detencions a la Ciutat de la Justícia el mosso declara que el jutge d’instrucció [Eloi Velasco – que va declarar que no sabia res] sabia que els acusats érem allà però no els constava amb quin objectiu.

Declara el sisè mosso. Procés d’identificació: els fotogrames es van mostrar als denunciants (parlamentaris) per blocs. No totes les imatges es van mostrar a tots els denunciants. Els denunciants relacionaven la persona de la foto amb una actuació i després, la policia va relacionar cada persona amb un nom.

Declaren també dos mossos d’una comissaria d’Hospitalet. Van participar en la identificació d’una persona. La defensa va intentar comprovar si la identificació va estar induïda perquè se’ls va mostrar dues fotografies per fer la identificació: una d’una concentració a Bellvitge i una altra de l’acció al Parlament. Durant la intervenció dels advocats de l’acusació, però, els mossos van reiterar que “ja coneixien aquesta persona” perquè havia participat en altres fets a Bellvitge.

S’acaba la sessió. Continua el judici demà, dia 2 d’abril, a les 10:00.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s