Segon dia de judici, primera part

Dia 1 d’abril, comença la segona sessió del judici a les  10.19h.
 
Declaren mossos d’esquadra per vídeo conferència.
El primer a declarar anava amb el cotxe presidencial (Artur Mas). Diu que hi havia molta gent i gent violenta; que van colpejar el cotxe amb cops de puny i que hi havia una persona amb els braços en alt, com donant senyals.
La defensa pregunta si havia la possibilitat que fossin senyals per evitar que els cotxes atropellessin als manifestants. Identifica a una persona que estava molt a prop del cotxe però no pot assegurar que aquesta persona toqués el cotxe o cridés quelcom concret perquè hi havia molt soroll.
Li ensenyen les fotografies a través de la càmera de la sala per a què identifiqui a les persones que donaven els suposats cops al cotxe. El cotxe tenia vidres tintats i des de fora no es veia qui anava a dins.
Declara el segon mosso d’esquadra conductor del cotxe del president. Declara que des de centre de control els van dir que tindrien escoltes en moto en arribar a la porta. No els van veure. Diu que va fer informe de danys del cotxe però no recorda quan. Aquesta documentació no es va adjuntar. El mosso relata la situació de camí a la Ciutadella. La comitiva presidencial porta 4 cotxes (en un anava Artur Mas i en un altre Núria De Gispert) i dues motocicletes que intentaven obrir pas. Parla de gent que es fica davant: dos que intenten obrir una de les portes del cotxe; una persona posa les mans sobre el capó i quan el cotxe frena salta per dalt. Tornen cap a la comissaria de carrer Bolívia i demanen helicòpter. No valoren entrar per cap altra porta d’accés al parc de la Ciutadella. El mosso diu que va fer uns deu viatges.
La defensa assenyala contradiccions a les declaracions mossos i que les fotos on identifiquen acusats són fotos d’esquena. El mosso diu que va veure dos vídeos posteriorment a la Internet.
Li consta que uns 15 parlamentaris els van portar des de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Que van traslladar a 30 parlamentaris en helicòpter en 10 viatges.
La fiscalia insisteix en el nombre de parlamentaris que van haver d’anar en helicòpter.
La defensa protesta, ja que la Fiscalia indueix a respostes.
El Quart mosso que declara és el que es va encarregar de l’informe sobre les convocatòries de les manifestacions del 14 i 15 de Juliol i sobre el 19 de Juliol, encarregat per Fiscalia. Explica com es va elaborar aquest informe.
Declara que es va donar permís per instal·lar 14 càmeres de vídeo-vigilància.
Parlen de la roda de premsa que va convocar la manifestació on sr. Arbide que va cridar a la manifestació “pacifica” i va fer explicit que no hauria coaccions. Li pregunten si sap quina relació hi havia entre els convocants i els participants i respon que ho desconeix.
El dispositiu es prepara la nit del 14J.
Sobre les imatges, el mosso d’esquadra explica com es vam recopilar d’internet i classificar en deu blocs. Es van imprimir fotogrames per “posar noms” a les persones que sortien. Segons el testimoni aquest procés es va realitzar a través del “sistema Policial”. Diu que és una actuació ordinària, que les informacions dels atestats s’introdueixen en aquest sistema. Les persones que no són al sistema (perquè no tenen antecedents), les identifiquen a partir d’informacions d’investigacions policials, declaracions de diversa índole i altres informacions que els hi han fet arribar. Parla d’informacions que els hi ha fet arribar veïns, coneguts, inclús familiars i gent de “col·lectius”. La defensa intenta esbrinar com es va identificar a imputades sense antecedents, però el testimoni declara que “és impossible” recordar casa cas concret, donat la quantitat d’informació.
 
(hi ha un recés de 10 minuts – Continua a partir de les 13h) 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s