Crònica completa de la primera sessió

Avui, dia 31 de març de 2014, ha començat el judici oral contra les 20  companyes imputades per l’acció “Aturem el Parlament” del passat 15 de  juny de 2011.

audiencia A una sala plena de companyes dels diferents grups de  suport, les diverses advocades de la defensa han plantejat una sèrie  d’impugnacions prèvies dirigides contra una gran part de la forma i fons  d’aquest procés repressiu: la participació com a acusació del sindicat neofeixista Manos Limpias, també la de la Generalitat que tampoc es pot considerar part perjudicada d’un delicte contra les  institucions de l’Estat, la del Parlament de Catalunya, per no haver aprovat en el ple la presentació de la denúncia  i la competència de l’Audiència Nacional – que,  recordem, és herència directa del Tribunal d’Ordre Publico franquista-, per la celebració d’aquest judici.

També s’ha argumentat respecte a les diverses irregularitats que presenten gran part de les proves de l’acusació – vídeos que podrien  haver estat manipulats o editats i dels quals es desconeix la font  original, proves antropomètriques a les quals se’ls va obligar a  participar a alguns dels imputats contra la seva voluntat,  identificacions que vulneren els drets de les imputades i l’ús de  fitxers policials il·legals- i actuacions policials para la detenció d’un grup d’imputades que ja anaven a presentar-se davant el jutge.
Per part de l’acusació s’han rebutjat totes les impugnacions plantejades per la defensa. De la mateixa manera, el jutges tampoc les han acceptat o han postergat la seva decisió per un altre moment del procés. Acte  seguit, totes les imputades s’han negat a declarar davant les preguntes  dels representants de la Fiscalia, Generalitat, Parlament i Manos Limpias, que s’han presentat amb una mateixa línia d’acusació.
Finalitzada la primera sessió, imputades i gent dels grups de suport hem anat a dinar col·lectivament per reposar forces de cara a la concentració solidària d’aquesta mateixa tarda, a les 20:00 a la Plaça del Sol, i les sessió judicials que ens queden per davant.
Cap a les 20:30, la concentració a Sol ha estat dissolta per la Policia Nacional que ha desplegat un ampli dispositiu per tota la plaça, practicant identificacions i controlant els accessos al lloc. La pancarta ha estat requisada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s