“CiU es valdrà de les institucions repressores dels altres fins que en tingui de pròpies”

Entrevista a Ciro Morales 

GEMMA GARCIA / LA DIRECTA31/03/2014Milers de manifestants van provar d'aturar els primers pressupostos de les retallades   JORDI BORRÀS

Entrevistem a Ciro Morales Rodríguez, una de les vint persones que, a partir d’aquest 31 de març, són jutjades a l’Audiència Nacional. Deliberadament, no ha volgut aparèixer en una fotografia: “La meva veu intenta recollir i unir les idees del col·lectiu. Personificar l’entrevista en una foto no em sembla adequat”. No només subscriu l’eslògan de la campanya de suport, ‘Jo també estava al Parlament i ho tornaria a fer’, sinó que defensa fer un pas més i anar als consells d’administració del Banc Sabadell, a casa el Botín i la família Polanco o a les oficines de ‘La Vanguardia’.

Us acusen d’atemptat contra les altes institucions de l’Estat, encara que la sessió del Parlament d’aquell dia es va celebrar i els pressupostos es van aprovar. A què respon una acusació d’aquesta envergadura?

Queda clar que no haver aconseguit aturar la sessió del dia no és motiu per no considerar-ho delicte. El simple fet que un moviment es cregui amb la legitimitat d’enfrontar-se cara a cara amb els emissaris de la misèria ja els fa sentir fràgils, desbordats, descol·locats… I això s’ha de tallar d’arrel, segons ells. L’acció d’aquell dia és tan virtuosa i radical que l’havien de tractar com un gran delicte. Encara que realment no passés res, encara que els seus horaris i tasques es duguessin a terme, els representants del poder no poden ni imaginar que la població cada vegada adquireixi estratègies més encertades i els acusi a casa seva i a la feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s